Dzisiaj kolejny przysmak bez pieczenia. Szybkie w przygotowaniu, smaczne i do wykonania można zaprosić małych kucharzy :) Polecam :)
240 g pokruszonych herbatników (u mnie zwykłe i pełnoziarniste)
1/2 szklanki cukru pudru
3 łyżki kakao
1 łyżka miodu
1/2 szklanki gęstej śmietany
4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
2 łyżki mielonych migdałów
2 łyżki rodzynek
drobno posiekane płatki migdałowych
Wszystkie składniki umieścić w misce, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Formować kule wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w posiekanych płatkach migdałowych. Odstawić do wyschnięcia na co najmniej 2 godziny.
Swietne :) Wierze, ze smaczne :)
OdpowiedzUsuńsame dobre rzeczy w tych trufelkach :)
OdpowiedzUsuńO tak :)
Usuń